Thumbnail image001

Sport Inclusie Show

18 september 2023

De Sport Inclusie Show is terug en beloofd op 23 november een dag vol inspiratie, ontmoeting, uitwisseling en show! Dit evenement wordt georganiseerd door de Gelderse Sport Federatie (GSF) en is een vervolg op het succes van de Werkconferentie Sporten en bewegen voor iedereen in 2022.

Dit evenement is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij of geïnteresseerd is in diversiteit en inclusie in sport, beweging en cultuur. Kom dan naar de Sport Inclusie Show!  Er zijn 2 rondes waarbij je een keuze kunt maken uit 3 onderdelen per sessie. Je kunt kiezen uit verschillende onderdelen, zoals de kracht van Urban Sports, sporten bewegen voor mensen met een migratieachtergrond en aanpak sport en bewegen in relatie tot armoede. In de avond staat een spectaculaire show op het programma, met aansluitend een borrel.

Door dit jaarlijkse event waar het thema inclusief sporten in volle breedte wordt uitgelicht wil GSF een agendasetter, verbinder en inspirator op dit thema zijn waar Gelderse gemeente en sportaanbieders zich aan op kunnen trekken. Het organiseren van dit event in een specifieke Gelderse gemeente kan daarnaast leiden tot een extra duwtje t.a.v. duurzaam lokaal en regionaal beleid en uitvoering rondom sporten en bewegen voor iedereen. Een thema kan aansluiten bij diverse andere beleidsdoelstellingen zoals leefbaarheid, meedoen en ontmoeten, gelijkwaardigheid, plezier en gezondheid.

Dit evenement kijkt naar de kracht van sport om iedereen te verbinden, ongeacht hun achtergrond. Het jaarlijks event dat inclusie en diversiteit in de sport bevordert en inspiratie bied voor positieve verandering. Doe mee en help Gelderland een inclusievere sportgemeenschap te maken.

Delen