Informatie buurtsportcoaches Gelderland WK Volley 2022

7 maart 2022

Nog ‘slechts’ 7 maanden rest ons voordat het WK Volleybal Vrouwen 2022 officieel wordt geopend. Voor de eerste keer in de historie in Nederland en het grootste deel van het evenement vindt ook nog eens plaats in Gelderland! Bekijk de promovideo FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022 om te zien hoe groots het wordt.

In aanloop naar dit geweldige mondiale toernooi wordt al enige tijd keihard gewerkt om Gelderland oranje te laten kleuren en alle Gelderse gemeenten te betrekken. 30 gemeenten zijn aangesloten als Official Team Host waar de deelnemende landen tijdens het WK verblijven.

De Nederlandse Volleybalbond, de Gelderse Sport Federatie en provincie Gelderland willen de beleving en ervaring van het evenement en van de sport volleybal in heel Gelderland laten leven met het organiseren van allerlei side-events. Ook voor jou als buurtsportcoach een mooie kans: gebruik het WK Volley 2022! 

Bijscholingsprogramma en leskaarten
Een deel van jullie heeft 9 februari de volleybal scholing gevolgd. Daarin hebben we informatie over het WK Volley en de side-events gegeven. Dit is terug te vinden in deze presentatie. Verder zijn er korte praktijksessies gegeven over 6 volleybalvormen voor verschillende doelgroepen.

  1. Volleybalspeeltuin
  2. Action volley
  3. Start2volley
  4. Oldstars Volleybal
  5. Beachvolleybal
  6. Zitvolleybal

Hier kun je zelf mee aan de slag in jouw gemeenten en bij jouw activiteiten, bijvoorbeeld in de gymles, wijkactiviteiten of in samenwerking met de lokale volleybalvereniging.
 
Op de ⬇️ website van Nevobo staat alle info van de 6 onderdelen, inclusief presentaties en leskaarten. Tevens Biedt Nevobo scholingen aan. Meer informatie en data zijn hier ook op deze pagina te vinden.

Kalender side-events
In de kalender side-events WK Volley staat een overzicht van de mogelijkheden van side events. Denk aan een ondersteuningspakket clinics, de Volleybalbus en toernooien. Maar ook niet-volleybal activiteiten zijn mogelijk: JOGG activiteiten en de Nationale Diabetes Challenge in het kader van gezonde leefstijl of een WK Volleyplein om samen naar de wedstrijden te kijken op een groot scherm met culturele en culinaire activiteiten, winacties met wedstrijdtickets, etc.

️ Kalender side-events 
 
Tot slot
Het WK Volley 2022, een unieke kans om gebruik van te maken. Dat kan al heel gemakkelijk binnen jouw bestaande activiteiten en netwerk. Wij hopen dat je geïnspireerd bent om een mooi volleybalfeest te gaan maken in jouw gemeente. Samen collega buurtsportcoaches, volleybalverenigingen, de lokale werkgroep bij hostgemeenten en natuurlijk de inwoners!
 
Heb je nog vragen? Neemt gerust contact op:
Side events en gemeenten, Merlin Bos: merlin.bos@geldersesportfederatie.nl
Scholingsprogramma: Jacqueline de Wit: jacqueline.de.wit@nevobo.nl

Delen